7 Nisan 2010 Çarşamba

ACILI EKMEK







Malzemeler
2 Su Bardagi ilik sut,bir bardak su
Bir paket maya ,tuz
3 Tane sogan bir yemek kasigi biber salcasi
Pul biber ,bir su bardagi ceviz ,bir cay bardagi susam
Zeytin yagi ,un
Hazirlanisi.
Sut, maya, tuz, aldigi kadar un yogurulur ve fazla sert olmayan bir hamur haline getirilir.
Mayalanmasi icin bekletilir.Bir kabin icinde bir cay bardagi zeytinyagi ve irice dogranmis soganlar iyice kavrulur.Salca,pulbiber ,susam eklenir bir fincan su eklenir 5 dakika pisirilir.
Pisen harcin icine ceviz eklenir.Mayalanan hamur yaglanmis tepsiye yerlestirilir.
Hamurun uzerine harc yayilir ceviz ve yag daha fazla eklenebilir 180c isitilmis firinda pisirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder