7 Nisan 2010 Çarşamba

AĞLAYAN PASTA

AĞLAYAN PASTA 005
Pek çok kişinin bildiği Ağlayan Pasta'yı ben ilk kez denedim ve çok beğendim. Bu pastaya ait pek çok değişik tarif var. Ben PASTACI-Burcu'ya ait olan tarifi uyguladım. Özellikle çikolata sosu çok başarılı. Sadece bu pasta ile sınırlı kalmaksızın pek çok yerde bu sosu kullanabilirsiniz. Ben bu pastadan başka çikolatalı cheesecake sosu olarak da kullandım ve gerçekten güzeldi.Bence okuyup geçmeden ve unutmadan bir yerlere not edin bu sosu.Tarifi Burcu'nun sayfasından aynen kopyalarak burada yayınlıyorum. Afiyet olsun.
NOT: Ayrıca böyle güzel bir pastaya neden Ağlayan Pasta dediklerini merak ettim.Daha güzel bir isim bulunamazmıydı acaba?
Malzemeler;
*4 yumurta
*1 su bardağı şeker
*1 su bardağı un
*4 yemek kaşığı süt
*1 paket kakao -100 gr-( yoğun kakao tadı sevmeyenler, kakaoyu azaltarak kullanbilirler.Yada şeker miktarını artırabilirler )
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*1 paket kremşanti
*1 su bardağı soğuk süt
*1,5 su bardağı süt
Sos için;
*2 çay bardağı süt
*3/4 çay bardağı tozşeker
*1 tatlı kaşığı nişaşta
*1 çorba kaşığı kakao
*200 gr çikolata
Hazırlanışı;
1.Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım.Sütümüzü de ilave edip   bir kere daha çırpalım.
2.Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım.
3.Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
4.Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim. 5.Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım.
6.Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim.
7.Bu arada sos için süt ile şekeri birlikte kaynatalım.
8.Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim.
9.Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım.
10.Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim.
11. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
12.Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunalım Afiyet olsun.
AĞLAYAN PASTA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder