6 Nisan 2010 Salı

Ağzı Yumuk ve Kadayıf

11
Malzemeler
(göz kararı yaptığım için gramaj veremiyorum)
Sıvıyağ
yumurta
yoğurt
tuz ve un
Arası için
Kavrulmuş bol cevizli kıyma
10
Hazırlanışı
Hamur yoğrulur ve biraz dinlendirilir.
Kıyma kavrulur ve içersine ceviz eklenir.
Hamurdan minik parçalar koprtılıp avuç içersinde açılır.
İçine kıyma konulup ağzı büzdürülüp hfifçe iki avuç içersinde bastırılır.
Kızgın yağda kızartılıp afiyetle yenilir.
09
Bir nevi puf böreği gibidir..Bildiğiniz puf böreği hamuru ile yapabilirsiniz..))
12
Kadayıf klasik annecik tatlısı...Üzerinin fındığı çok kvrulduğundan tarçın görüntüsü gibi geldi bana..)))
08

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder