7 Nisan 2010 Çarşamba

Ahududulu Bisküvi (P.D.Ç.S.E. 41)



Tarifini sevgili kibelesofrası Banu 'dan aldım. Limon kabuğu rendesi ekleyerek yaptım. Bu kurabiyeleri P.D.Ç.S.E. 41 ev sahibesi yemekelişleri arkadaşımıza gönderiyor, daveti için kendisine çok teşekkür ediyorum.
Malzemeler:
100 gr. tereyağı
1 yumurta
aldığı kadar un
yarım su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Üzerine:
1 paket tart jölesi
hindistancevizi
1 su bardağı ahududu
1 su bardağı toz şeker
1/2 çay bardağı su
Yapılışı :
Ahududu, tozşeker ve su tencereye alınarak kaynatılır. Tart jöleden 1 tatlı kaşığı alınıp çok az suyla inceltilip kaynayan ahududulu karışıma eklenir ve bir iki taşım daha kaynatılır. Ocak kapatılarak soğumaya bırakılır.
Oda ısısındaki tereyağı ve pudra şekeri mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurta eklenip çırpmaya devam edilir. Aldığı kadar un ve limon kabuğu rendesi eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamur bir süre dinlendirilip, merdane veya oklava ile 0,5 cm kalınlığında açılır ve kalıpla kesilir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilen kurabiyeler önceden ısıtılmış 175 derece fırında hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir. Kurabiyeler fırından alınıp soğumaya bırakılır.
Pakette kalan tart jöleye 1 yemek kaşığı tozşeker ve 1,5 çay bardağı su eklenir ve bir taşım kaynatılır. 1 Dakika kadar karıştırılarak soğutulur. Kurabiyelerin orta kısmı boş kalacak şekilde jöle sürülür, hindistan cevizine batırılır. Orta kısımlarına da ahududulu jöle sürülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder