6 Nisan 2010 Salı

AHUDUDULU KEK


1 paket yumuşak tereyağı
1,5 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
4 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2,5 -3 su bardağı un
1 paket vanilyalı puding
1 kabartma tozu
250gr dondurulmuş ahududu
Tereyağı şeker ve vanilyayaı köpürene kadar çırpın.Yumurtaları ekleyin.Sütü,puding tozunu ve kabartma tozunu ilave edip çırpmaya devam edin.Hamurun yarısını yağlanmış kalıbınıza dökün.Ahududuları hamurun üstüne yayın.Kalan hamuru döküp,kalan ahududuları da en üste yayın.Önceden ısıtılmış175C fırının alttan ikinci rafında yaklaşık 55 dk pişirin.Fırından çıkardıktan sonra 5dk kalıpta dinlendirin.Dikkatlice pasta ızgarasının üzerine çıkarıp soğuması için bekletin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder