8 Nisan 2010 Perşembe

ARNAVUT CİĞERİ

MALZEMELER
  • YARIM KG CİĞER (ZARLARINDAN AYIKLANMIŞ KÜP DOĞRANMIŞ)
  • YETERİNCE UN
  • TUZ
  • YETERİNCE SIVI YAĞ

YAPILIŞI

CİĞERLERİ UNLAYIP KIZGIN YAĞ DOLU TAVAYA FAZLA DOLDURMADAN SEYREKÇE KOYUYORUZ. (BU AŞAMADA ÖNEMLİ OLAN ATEŞ HIZLI OLMALI, YAĞ KIZGIN OLMALI VE TAVAYA CİĞERLERİ ÇOK FAZLA DOLDURMAMALI) HERYERİ KIZARINCA TAVADAN ALIP KAPAKLI BİR TENCEREYE DOLDURUYORUZ. CİĞERLERİMİZİN HEPSİ PİŞİNCE TENCEREDE TUZLAYIP ARZUYA GÖRE SOĞAN SALATASI VE BULGUR PİLAVIYLA SERVİS EDİYORUZ... AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder