7 Nisan 2010 Çarşamba

ARTI KURABİYE
















Malzemeler
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
yarım çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı mısır nişastası
yarım paket yumuşak margarin
aldığı kadar un
2 yemek kaşığı kakao
Yapılışı
Kakao hariç bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Hamuru ikiye bölün. Hamurun birine 2 yemek kaşığı kakao ve 1 tatlı kaşığı sıvıyağ ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar koparın elinizle yuvarlayıp tepsiye dizin. Kakaolu hamurların üzerine beyaz hamurla, beyaz hamurların üzerinede kakaolu hamurdan küçük parçalar koparıp artı şekli verin. Isınmış fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder