7 Nisan 2010 Çarşamba

AYRAN AŞI ÇORBASI

















Malzemeler
1 kase haşlanmış buğday
1 kase yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 tane yumurta
su
ayrıca
1 tane soğan
1 çorba kaşığı tereyağ
aşotu
tuz
Yapılışı
Tencereye kaynar su koyun, üzerine haşlanmış buğdayı ilave edip tekrar kaynatın. Terbiyesi için bir kaba yoğurdu, yumurtayı ve unu koyup karıştırın. Üzerine ilk önce biraz soğuk su koyup sulandırın, daha sonra buğdayın kaynayan suyundan 2-3 kaşık katıp ılıtın. Kaynayan buğdaya yavaş yavaş ilave edip sürekli karıştırıp bir taşım daha kaynatın. Ayrı bir yerde tavaya tereyağını koyun, yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Kavrulan soğana ince kıyılmış aş otunu katın, tuzunuda ilave edip ocaktan alın. Çorbayı ocaktan alıp aş otlu karışımı üzerine ekleyip karıştırın.
Ayran aşı çorbası Erzurum yöresine özgü bir çorbadır. İsterseniz soğuk içebilirsiniz, içerisine küçük köftelerde ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder