7 Nisan 2010 Çarşamba

Bademli Kurabiye


Malzemeler :
1/2 su bardağu pudra şekeri
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
3 adet haşlanmış yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
aldığı kadar un
Üzerine;
1 adet yumurtanın akı
file badem
Yapılışı :
tereyağı ve pudra şekeri bir kaba alınarak mikser ile çırpılır. Ayrı bir kapta katı pişmiş yumurta sarıları iyice ezilip içine vanilya eklenir. Tereyağlı karışıma eklenip, aldığı kadar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamur 1 saat buzdolabında dinlendirilir. Hafifçe unlanmış zeminde yarım cm. kalınlığında oklava ile açılır, kalp şeklinde kurabiye kalıbı yardımıyla kesilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzerine çırpılmış yumurta akı sürülüp, file badem serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder