8 Nisan 2010 Perşembe

BALIK ÇORBASI

İŞTE GELDİM BURDAYIM... BEN BU İŞTE USTAYIM... :)) HEHEHE...
NE ZAMANDIR AKLIMDAYDI BALIK ÇORBASI YAPMAK. NETTEN ÇEŞİTLİ ARAŞTIRMALAR YAPTIM. AMA BİZİM BALIKÇIMIZDA YEDİĞİMİZ, ARADIĞIM ÇORBA TARİFİNE RASTLAYAMADIM. BENDE GEÇENLERDE KOLLARI SIVADIM. DENEMEKTEN ZARAR GELMEZ DİYEREK BAŞLADIM TAHMİNİ YAPMAYA... VE SONUÇ... ARADIĞIM LEZZETE VE GÖRÜNTÜYE KAVUŞTUM. EVET BİRAZ UĞRAŞTIRIYO AMA BALIK ÇORBASI SEVERLER İÇİN DENEMELERİNİ TAVSİYE EDECEĞİM BİR TARİF BENCE...
MALZEMELER
  • 1 AD ETLİ BALIK (BEN LEVREK BULAMADIĞIM İÇİN PALAMUT KULLANDIM)
  • 1 AD HAVUÇ
  • 1 AD KÜÇÜK BOY PATATES
  • 1 AD ARPACIK BOY SOĞAN
  • ÇOK AZ PIRASA (KOYMAK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ)
  • 1 DAL KEREVİZ YAPRAĞI
  • KIYILMIŞ MAYDONOZ VE DEREOTU
  • 3 YEMEK KAŞIĞI UN
  • 2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
  • SICAK SU
  • TUZ, KARABİBER

YAPILIŞI

BALIK, HAVUÇ, PATATES, PIRASA VE KEREVİZ YUKARDAKİ RESİMDEKİ ŞEKİLDE SICAK SUYLA KAYNATILIR. KEREVİZ HARİÇ PİŞME DERECELERİNE GÖRE SUDAN ÇIKARILIR. MİNİK DOĞRANIR. (BALIĞIN KILÇIKLARINI ÇOK İYİ AYIKLAMANIZ GEREKİYOR.) BİR TENCEREYE TEREYAĞ VE UN ALINIR. UN KOKUSU ÇIKANA KADAR KAVRULUR. PÜRÜSSÜZ OLMASINA DİKKAT EDİLEREK SÜZÜLMÜŞ BALIK SUYU YAVAŞ YAVAŞ İLAVE EDİLİR. MİNİK DOĞRADIĞIMIZ SEBZELER VE BALIKLAR İLAVE EDİLİR. SOĞAN ÇOK KÜÇÜK KIYILIR VE İLAVE EDİLİR. KAYNAMAYA BIRAKILIR. 5-10 DK KAYNADIKTAN SONRA KIYILMIŞ MAYDONOZ VE DEREOTU İLAVE EDİLİR. TUZ VE KARABİBERDE İLAVE EDİLDİKTEN SONRA İKİ FIKIR KAYNATILIR. ARZUYA GÖRE LİMON DİLİMİ VEYA ROKAYLA, SICAK SERVİS EDİLİR.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder