6 Nisan 2010 Salı

Bananen-Apfel-Kuchen / Elmalı-Muzlu Kek

Keki çok sevdiğimiz bir müşterimize yapıp göndermiştik dün..Ne zamandan kendisine ve eşine sözüm vardı..Dün kekleri (3 adet) yerine ulaştırdık.Beğenilip beğenilmediği "?" şu ana kadar..))Dilerim beğeniyle yemişlerdir..Buradan kendilerine afiyetler olsun diyorum..
5
Malzemeler
3 adet yumurta
125 gr şeker
1 paket vanilya çubuğu
1,5 limon suyu
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
minicik tarçın
minicik zencefil
2 tatlı kaşığı bal
2 tatlı kaşığı h.cevizi
2 yemek kaşığı badem tozu
2 adet ekşi elma veya 1 adet büyük elma
2 adet yerli muz veya 1 adet büyük muz
1,5 su bardağı un

Guss için
3 yemek kaşığı tepeleme p.şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
4
Hazırlanışı
Elma(elmalar),muz(muzlar)iri iri doğranıp(elmalar daha küçük),üzerlerine 1,5 limon suyu dökülüp bekletilir.

Kek kalıbı yağlanıp buzdolabında sırası gelene kadar bekletilir.

Yağ,şeker,tuz,tarçın,vanilya,zencefil,bal özleşene kadar çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip,her bir yumurta 1,5- 2 dk çırpılır.

Badem tozu,h.cevizi eklenip çırpılır.

Un ve kabartma tozu elenip yarısı dökülüp çırpılır.

Elma ve muzların yarısı eklenip tekrar çırpılır.

Un eklenip çırpılır.

Elma-muz eklenip kısa devre çırpılıp bırakılır.

Fırın 175 c ye ayarlanır.

Kalıp dolaptan çıkartılıp karışım içersine dökülür.

Isınmış fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir.

Ilındıktan sonra üzerine guss hazırlanıp serpiştirilir.

Afiyetler olsun arkadaşlar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder