6 Nisan 2010 Salı

BARBEKÜ SOSLU PİRZOLA


Malzemeler:
6 parça dana pirzola
3 domates
1 soğan
3 sivri biber
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı Worcestershire sosu
1/2 çay kaşığı karbiber
Bir kaç damla acı biber sosu
Bir tutamkimyon,bir tutam tarçın

Yapılışı:
Sosu: Küçük bir tavanın içinde soğanı bir iki kaşık zeytinyağında kavurup,domates, sivri biber, sarmısak, sirke, şeker, Worcestershire sosu, karabiber ve acı biber sosu ve diğer baharatları karıştırın. Karışımı tavanın ağzını kapayarak, kısık ateşte 10 dakika kadar kaynatın. Bu arada, pirzolaları iyice pişene kadar tost makinesinde kızartın. Sostan bir kısmını üzerine gezdirin. Bir kez daha sosla alt üst edip pişirin.Geri kalan sosu üzerine dökerek servis yapın.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder