7 Nisan 2010 Çarşamba

Barbunya Pilaki - Yemek Tarifi

Barbunya Pilaki - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 20-40dk

MALZEMELER
1 kg. taze barbunya
2 orta boy sogan 2-3 dis sarimsak 2 orta boy havuç 1 orta boy patates 3-4 tane sivribiber 6 tane orta boy domates 1/2 demet maydanoz 1 limon 1 su bardagi zeytinyagi

4 su bardagi su Tuz, Seker
YAPILIŞ TARİFİ
Barbunyayi ayiklayin ve 4 su bardagi suda 20 dakika kadar haslayip, süzün. Süzme suyundan 1,5 su bardagi alin. Limonu sikip bir kenara koyun. Yagi kizdirin, ince kiyilmis sogani iyice kavurun. Küp seklinde dogranmis patates, dogranmis sivribiber ve havucu ekleyin. Sebzeleri hafif kavurun. Tencereye haslanmis barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve sekeri ekleyin. Yirmi dakika pisirin. Soguduktan sonra üzerine ince kiyilmis maydanozu serpistirin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder