7 Nisan 2010 Çarşamba

BİRAZDA SALATA

CİĞER PASTASI

Hafta sonu oldukça kalabalık bir aile toplantısı için Sevgili Nüket ve Levent'in çiftlik evlerinin yemyeşil bahçesindeydik. Hamarat ve becerikli arkadaşım Nüket tam bir şölen hazırlamıştı bizler için. O kadar çok çeşit vardı ki; ben sadece salata reyonundan bir kısım görüntüleyebildim.Diğer reyonları ise hiç sormayın, burada yazmaya ve resimlerini yayınlamaya kalksam, haftalar sürer. Zaten bu salataların tariflerini çok özet olarak yazacağım. miktarları tamamen kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Ciğer pastası için, tavuk ciğerleri rondoda çekilir, üstüne kuru soğan,yumurta, tuz, karabiber, pulbiber eklenerek tekrar çekilir.
Elde edilen karışımdan kaşıkla alınan malzemeler; kızgın yağda yuvarlak ve küçük olarak kızartılır.
Kuru soğan jülyen doğranıp, kızgın yağda kavrulduktan sonra, yağı iyice süzdürülür, mayonez ile karıştırılır ve iki adet ciğer kızartması arasına doldurularak, sandviç şeklinde birleştirilir. Üstüne kaşar peyniri rendelenerek servis yapılır.
PATLICAN SARMA SALATA

Uzun ve oldukça ince dilimlenen patlıcanlar, una ve yumurta karışımına batırıldıktan sonra, kızgın yağda kızartılır. yağları havlu kağıt üzerinde çektirilir. Düz bir zemine yerleştirilen patlıcanın üstüne önce mayonez sürülür, sonra kaşar peyniri dilimi konur ve domates dilimi ile bir dal maydanoz yerleştirildikten sonra rulo şeklinde sıkıca sarılır.Servise hazırdır.

MISIRLI PATATES SALATASI

Benim yapmış olduğum bu salata oldukça kolay. haşlanan patatesler rendelenir, içine ince doğrabmış, maydanoz, dereotu, yeşil soğan, kornişon turşu, konserve mısır, tuz, mayonez, 1 çay kaşığı hardal, zeytinyağı konarak karıştırılır. Ben strech folyo ile kapladığım, kek kalıbına bastırarak yerleştirip, dolapta biraz beklettikten sonra servis tabağına ters çevirerek süsledim.

KABAK SARMA SALATA

Aynen patlıcan sarmada olduğu gibi, uzun şerit doğranan kabaklar, unlu ve yumurtalı karışıma batırılıp kızartılır. İçine mayonez sürüldükten sonra beyaz peynir, domates ve maydonoz eklenerek sıkı rulo yapılır.
DİL SALATA

Söğüş şeklinde servis tabağına yerleştirilen dil dilimleri hafif tuzlanarak ve dereotu ile kiraz domates ilavesi ile servis yapılır.

FARKLI BİR ÇERKEZ SALATASI


haşlanmış tavuk göğsü, bayat etmek içi, ceviz içi, sarımsak beraberce rondodan birkaç kaşık tavuksuyu yardımı ile geçirilir. İçine mayonez, tuz ve havuç rendesi eklendikten sonra, zeytinyağı ilede karıştırılıp, servis yapılır. Resimdeki çerkez tavuğu dereotu ve yeşil soğan sapları ile süslenerek servis yapıldı.

YOĞURTLU PATLICAN
Közlenen ve limonlu suda bekletilen patlıcanlar, küp şeklinde doğranır, tuz, karabiber, sarımsak ve yoğurt, zeytinyağı ilave edilerek servise sunulur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder