Hem yorgunsun, hem üşümüşsün neyine senin beze yapmak? Dar vakitte hem de? Boşver diyorum, çırparım beş dakika, atarım fırına olursa olur, olmazsa olmaz. Çırpıyorum ama bir süre sonra sıkılıyor, yumurta akları yeterince sertleşmeden bırakıyorum çırpmayı. Hemen yağlı kağıt serdiğim tepsiye, sıkıyor, böreğin peşine atıyorum fırına. Bezelerin bana inadı vardı. Bütün özentisizliğime karşın, onlar güzelleşmekte ısrar ettiler. Fırının ısısının yeterince düşmesini beklemeden koymama rağmen sadece biraz sarardılar. Yorgunluğum iyice kendini öne çıkarmış olacak ki krema çırpmaya da üşeniyorum. Dolapta bulduğum bir kase çikolatalı pudingi aralarına sürüyor, iki bezeyi birleştiriveriyorum.
Sıcak böreğin peşinden, kırıntılarını bile yalayarak tüketiyor çocuklar. Bana da bu saate kadar süren uyuşukluk sonrası olanı biteni sizlere aktarmak düşüyor. Ola ki yapmak istersiniz, benim gibi yapsam mı yapmasam mı diye mızmızlanmadan, gerektiği gibi yapmak isterseniz:
Beze İçin:
2 adet yumurta akı
2 çay bardağından az tozşeker.
İçi İçin:
2,5 bardak süt
1 poşet çikolatalı puding
Beze için yumurtaların akını bir süre çırpın, üzerine tozşekeri az az ekleyerek şeker tamamen eriyip, yumurta akları çok çok sertleşip, tabağı ters çevirdiğinizde akmayacak hale geldiğinde, sözün kısası mikser çevirmekte zorlandığı ana kadar çırpın. Sonra bezeyi sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt serdiğiniz tepsi üzerine yarım limon şeklinde dökün. Ilık fırında 80-90 derece arası fırının kapağını açmadan bir saate yakın pişirin.
Üzerindeki tarife göre pişirdiğiniz pudingi, yeterince soğuduktan sonra iki bezenin arasına sürüp, sunabilirsiniz. Söylediğim gibi niyetim bezeleri enlemesine ikiye bölüp arasına çilek ve krem şanti koymaktı. Aman dikkat keserken bezelerin kırılması çok yüksek bir ihtimal. Çikolatalı dışında sevdiğiniz herhangi bir pudingle de -muzlu, çilekli, vanilyalı- hazırlayabilirsiniz.
2 adet yumurta akı
2 çay bardağından az tozşeker.
İçi İçin:
2,5 bardak süt
1 poşet çikolatalı puding
Beze için yumurtaların akını bir süre çırpın, üzerine tozşekeri az az ekleyerek şeker tamamen eriyip, yumurta akları çok çok sertleşip, tabağı ters çevirdiğinizde akmayacak hale geldiğinde, sözün kısası mikser çevirmekte zorlandığı ana kadar çırpın. Sonra bezeyi sıkma torbasıyla veya kaşıkla yağlı kağıt serdiğiniz tepsi üzerine yarım limon şeklinde dökün. Ilık fırında 80-90 derece arası fırının kapağını açmadan bir saate yakın pişirin.
Üzerindeki tarife göre pişirdiğiniz pudingi, yeterince soğuduktan sonra iki bezenin arasına sürüp, sunabilirsiniz. Söylediğim gibi niyetim bezeleri enlemesine ikiye bölüp arasına çilek ve krem şanti koymaktı. Aman dikkat keserken bezelerin kırılması çok yüksek bir ihtimal. Çikolatalı dışında sevdiğiniz herhangi bir pudingle de -muzlu, çilekli, vanilyalı- hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder