7 Nisan 2010 Çarşamba

BLOGUM 1 YAŞINDA VE MUZLU MUFFİN


27 Eylül 2006 tarihinde "sizinde blogunuz olsun,tıklayın" yazısını görüp, sadece meraktan tıklayarak Blogcu'da açıp, Ocak 2007'den itibaren de Blogger'de devam ettirmeye çalıştığım Blog hayatım bu gün tam 1 yaşında.Bu bir sene içinde öğrendiklerim, paylaştıklarım ve sahip olduklarım kısacası Blog hayatı, hayatımda çok özel bir dönem oluşturdu. Bu dönemden mutlumuyum? Evet çok mutluyum. Çünkü paylaştım, başkalarının paylaştıklarını yaşadım, harika şeyler öğrendim, öğrenmeye devam ediyorum,bilgisayar kullanım kapasitem arttı, bu yaştan sonra artık arkadaş edinemem dediğim noktada olağanüstü arkadaşlıklar edindim, ruhum ve beynim dinlendi, doğal terapi yaşadım...... ve benzer nice güzel şeyler. Daha ne kadar sürer bilemiyorum ama umarım bu dönem çok uzun sürer. Bu bir sene içinde hep yanımda olan, beni her türlü konuda destekleyen, sayfamı yorum bıraksın yada bırakmasın izleyen tüm arkadaşlarıma, dostlarıma çok teşekkürler ve sevgiler.....
MUZLU MUFFİN
Malzemeler;
*2 yumurta,
*2 çay bardağı toz şeker,
*1 çay bardağı esmer şeker,
*1 çay bardağı sıvıyağ,
*1 çay bardağı süt,
*1 paket vanilya,
*1 paket kabartma tozu,
*2 çay kaşığı tarçın,
*2 su bardağı un,
*1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz,
*1 çay bardağı parça çikolata,
*2 adet olgunlaşmış muz.
Hazırlanışı;
1.Oda sıcaklığındaki yumurtalar ile şekerleri, şekerler eriyinceye kadar iyice çırpalım.
2.Sırası ile sıvıyağ ve sütü ilave ederek çırpmaya devam edelim.
3.Tüm toz malzemeyi beraberce eleyerek birbirine karıştıralım ve sıvı malzemeye karıştırıp çırpmaya devam edelim.
4.Muzları çatal yardımı ile ezelim. Püre haline getirmemize gerek yok. Hafif parçalı olarakda ezebiliriz.
5.En son olarak muz, ceviz ve çikolatayı karıştırıp, bir spatula yardımı ile karıştıralım.
6.Muffin kağıtlarımızı, muffin kaplarının içine yerleştirdikten sonra, taşmayacak şekilde, kek malzemesini, kalıplara paylaştıralım. Benim muffin kağıtlarım biraz irice idiler ve 15 adet muffin çıktı.
7.Muffinlerimizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırında, batıracağınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin. Yaklaşık 20 dakika kadar süren pişme süresi, her fırında değişebilmektedir. Bu sebeple en doğru kontrol yöntemi kürdan yöntemidir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder