6 Nisan 2010 Salı

Boşnak Böreği ve Çekme Börek

Kıymalı börekleri pek sevmediğim,hatta kıymalı yemekleri hiç yemediğim yakın çevrem tarafından bilinir..Fakat bu böreği geçen yıl kuzenimde tatdığımda adeta vurulmuştum..Hemen tarifini almıştım..O günden beri ara ara yaparız..Özelliklede misafirlerimiz olduğunda..Babaya yaramadığından, yapılsada pek fazla göz önünde bulundurup ortamı gerginleştirmiyoruz..))İnsanlar nedense hep yasakları çok sevmişlerdir,hatta sevmeyede var güçleriyle devam etmekteler..Bende bu içgüdelerini hiç anlamıyorum..Neyse,kısaca bu börek evlere şenlik bir börek..Tadına minicik bakınca bağımlılık yapacak bir börek..Benden size tavsiye; mutlaka deneyin, fakat bağımlısı olmamaya çalışın..))Güzel bir hafta sonu tatili geçirmeniz dileğiyle..
12
Malzemeler
4 su bardağı su (bardağınızın büyüklüğünü siz ayarlayacaksınız)
alabildiği kadar un,biraz tuz,bir yumurta
açmak için nişasta ve un karışımı
İçi için
Kavrulmuş kıyma
Ara katları için erimiş tereyağ
13
Tarifini buradan alabilirsiniz..Bu seferki peynirlidir..))
11
Hazırlanışı
Un,su ve yumurta karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır.(kulak memesi kıvamı)

Hamurdan 16 yumak yapılıp tepsiye dizilir.

Un,nişasta(ağırlık nişasta)karıştılıp bir tabağa alınır.

Tereyağ eritilip soğutulur.Tepsi yağlanıp hazırlanır.

Yumaklar teker teker un-nişasta karışımı ile açılır tepsiye döşenirler.

Her bir katına yağ dağlanır.

8 yumak çılıp tepsiye döşendikten sonra, kıyması konulup, diğer yumaklarada aynı işlem uygulanır.

Tepesine yağ gezdirilip fotoğrafda görüldüğü gibi dilimlenip fırında pişirilir..

Afiyetler olsun..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder