7 Nisan 2010 Çarşamba

BUĞDAY NİŞASTALI KEKLE YAŞPASTA


PASTALARA DEVAM:) BU PASTAYI ARKADAŞIM İLKNUR'DAN DUYDUM. (ODA ARKADAŞI EMİNE'DE YEMİŞ) ÇOK BEĞENDİĞİNİ SÖYLEDİ. YAPALI EPEY OLDU ASLINDA. GELEN MİSAFİRLERİMDE ÇOK BEĞENEREK YEDİ. OLDUKÇADA BÜYÜK BİR PASTA OLDU. UYGUN ALTLIK BULAMAYINCA ÇAY TEPSİSİNDE YERİNİ ALDI:)


GERÇEKTEN HERKESE TAVSİYE EDİYORUM. HARİKA BİR PASTA. ÖZELLİKLE KALABALIK MİSAFİR AĞARLAYANLAR İÇİN İDEAL...



MALZEMELER


KEK İÇİN

  • 5 YUMURTA
  • 1 SU BARD TOZ ŞEKER
  • 2 PK KABARTMA TOZU
  • 1 PK VANİLYA
  • 1 PK BUĞDAY NİŞASTASI (200 GR'LIK MARKETLERDE SATILIYOR)

KREMASI İÇİN

  • 1 KG SÜT
  • 3 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER
  • 3 KAHVE FİNCANI UN
  • 1 PK VANİLYA
  • 1 PK KREM ŞANTİ (SÜTLE ÇIRPILMIŞ)

YAPILIŞI

KEK İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ 15 DK ÇIRPIYORUZ. ARDINDAN DİĞER MALZEMELERİ İLAVE EDİP KARIŞTIRIP YAKLAŞIK 35 CM ÇAPINDA YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜP 175 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ.


KREMA İÇİN KREM ŞANTİ HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. SOĞUDUKTAN SONRA ÇIRPILMIŞ KREM ŞANTİ İLAVE EDİP MİKSERLE ÇIRPIYORUZ.


KEKİMİZ SOĞUYUNCA BIÇAKLA İKİYE BÖLÜP İKİ KAT KEK HAZIRLIYORUZ. KEKİMİZİN ALT KATINI 1/4 BARDAK ŞEKERLİ SÜTLE ISLATIYORUZ. KREMAMIZDAN BOLCA KOYUP İKİNCİ KAT KEKİMİZİ YERLEŞTİRİYORUZ. ONUDA 1/4 SÜTLE ISLATTIKTAN SONRA ÜZERİNİ KALAN KREMAMIZLA KAPLAYIP İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SÜSLÜYORUZ. 3-4 SAAT DOLAPTA BEKLETTİKTEN SONRA SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...



NOT: KEKİNİZİN KENARLARI SERT OLURSA TEDİRGİN OLMAYIN. SANIRIM NİŞASTADAN KAYNAKLANIYOR. SONUÇ PUF PUF HARİKA BİR PASTA OLUYOR EMİN OLUN...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder