- 5 YUMURTA
- 1 SU BARD TOZ ŞEKER
- 2 PK KABARTMA TOZU
- 1 PK VANİLYA
- 1 PK BUĞDAY NİŞASTASI (200 GR'LIK MARKETLERDE SATILIYOR)
KREMASI İÇİN
- 1 KG SÜT
- 3 KAHVE FİNCANI TOZ ŞEKER
- 3 KAHVE FİNCANI UN
- 1 PK VANİLYA
- 1 PK KREM ŞANTİ (SÜTLE ÇIRPILMIŞ)
YAPILIŞI
KEK İÇİN YUMURTA VE ŞEKERİ 15 DK ÇIRPIYORUZ. ARDINDAN DİĞER MALZEMELERİ İLAVE EDİP KARIŞTIRIP YAKLAŞIK 35 CM ÇAPINDA YAĞLANMIŞ TEPSİYE DÖKÜP 175 C FIRINDA PİŞİRİYORUZ.
KREMA İÇİN KREM ŞANTİ HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE MUHALLEBİ PİŞİRİYORUZ. SOĞUDUKTAN SONRA ÇIRPILMIŞ KREM ŞANTİ İLAVE EDİP MİKSERLE ÇIRPIYORUZ.
KEKİMİZ SOĞUYUNCA BIÇAKLA İKİYE BÖLÜP İKİ KAT KEK HAZIRLIYORUZ. KEKİMİZİN ALT KATINI 1/4 BARDAK ŞEKERLİ SÜTLE ISLATIYORUZ. KREMAMIZDAN BOLCA KOYUP İKİNCİ KAT KEKİMİZİ YERLEŞTİRİYORUZ. ONUDA 1/4 SÜTLE ISLATTIKTAN SONRA ÜZERİNİ KALAN KREMAMIZLA KAPLAYIP İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE SÜSLÜYORUZ. 3-4 SAAT DOLAPTA BEKLETTİKTEN SONRA SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder