6 Nisan 2010 Salı

BURÇAK SARMASI

Bu tarif te P.D.Ç.S.E.40.a ev sahipliği yapan Necla arkadaşıma gidiyor.... MALZEME:
1 lt süt
2 yem.kaş.un
2 yem.kaş.nişasta
4 yem.kaş.şeker(az gelirse eklenir)
vanilya
1 su.bar.süt(şanty için)
1 paket krem şanty
1 paket burçak bisküvi
ceviz-muz
YAPILIŞI:
Bisküviler robotta un haline getirilip tepsiye yayılır.Süt,nişasta,un,şekerle krema pişirilir,içine vanilya ilave edilir,bisküvilerin üzerine kaşıkla yayılır..
Şanty süt ile çırpılır, soğuyan kremanın üzerine yerleştirilir,ceviz serpilir(ben cevizi az koydum,bizimkiler çok sevmediği için,siz çok koyabilirsiniz) tarifte muz yoktu ama ben ekledim iyiki de eklemişim çok güzel oldu.....
Krema karelere kesilip rulo yapılır,servis tabağına yerleştirilir........Bundan sonrası mmmm afiyetle yemek:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder