8 Nisan 2010 Perşembe

BUZLUK BÖREĞİ




4 adet yufka
125 g margarin (eritilmis)
2 adet yumurtanin sarisi
Ic harci icin:
2 - 3 adet iri patates (( ezip püre yapıyoruz)
1 kucuk sogan (ince dogranmis)
karabiber,tuz
1 y.k. sivi yag

Yapilisi:
Ince dogradiginiz soganlari sivi yag ile bir tavada sote edin. Soganlar seffaflastiktan sonra icine haslanmis patatesleri ekleyip, bir kac kere harmanlayin ve atesten alin.
Yufkalardan birini tezgahin uzerine tamamen acin ve margarinden, her tarafina gelecek sekilde, bir kac kasik gezdirin. Ikinci yufkayi uzerine duzgunce serin ve (sigara boregi gibi) sekiz esit ucgene kesin. Kalan iki yufka icin de ayni islemi tekrar edin. Boylece iki katli on alti adet ucgeniniz olacak.
Hazirladiginiz icten ucgenlerin genis tarafina dilegiginiz kadar koyun ve sigara boregi seklinde sarin. Tum borekleri boyle hazirladiktan sonra bir tepsiye dizin ve tepsiyi su ile, boreklerin uzerini gecene kadar, doldurun. Bir kac dakika bekledikten sonra suyu suzun, yagli kagit serilmis ve hafifce yaglanmis bir tepsiye cok yaklastirmadan dizip buzluga koyun (bu asamada donmus borekleri buzdolabi posetlerine koyup buzlukta muhafaza edebilirsiniz).
Borekler donduktan sonra buzluktan alin ve, cozdurmeden, uzerlerine yumurta surun. onceden isitilmis 180 ºC'deki firinda borekler kizarincaya kadar pisirin..afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder