7 Nisan 2010 Çarşamba

ÇANAK BÖREĞİ


Malzemeler
12 adet milföy hamuru
200 gr çok ufak doğranmış kuşbaşı,
2 adet zar büyüklüğünde doğranmış patates,
1 su bardağı kadar haşlanmış bezelye,
1 su bardağı kadar küp doğranmış ve haşlanmış havuç
12 adet kiraz domates,
kırmızı pul biber, kara biber.
Hazırlanışı;
Evet görüntü olarak çok hoş görünüyorlar değilmi?. Aslında yapımları da çok kolay. Yine Müzeyyen Abla'dan ( Tanıştırayım, Müzeyyen Abla, Yüksel Ablamızın kızı ) aldığım tarif şöyle;
Önceden arzuya göre bir miktar kuşbaşı et, tuz ve yağ( margarin veya sıvıyağ hangisini arzu ederseniz.) ilavesi ile iyice pişirilir.Etin pişmesine yakın ( suyu çok az olacak ) zar büyüklüğünde doğranmış olan patateslerde etin içine atılarak patatesler ile et beraber pişirilir.Pişen et ve patatese havuç ve bezelye de eklenip üstlerine kırmızı pul biber ve karabiber serpilerek şöyle bir karıştırılır. Soğumaya bırakılır.Bu arada tek tek tezgaha yayılan milföylerin ortasına fırına dayanıklı küçük birer kase kapatılır ( Paşabahçenin krem karamel kalıpları bu iş için biçilmiş kaftan )Bu halde önceden 200' de ısıtılmış fırına verilerek 10 dakika kadar pişirilir.Milföyler tam olarak kızarmadan kaselerin yanlarında kalan parçalar havaya doğru kalkınca fırından çıkarılır. ( Pişirme süresi her fırın için farklı olabilir.) Ortalarına yerleştirilen kaseler çıkarılıp, hazırlanan iç malzemesinde ortası doluncaya kadar konur ve her bir milföy için birer adet kiraz domates ortaya yerleştirildikten sonra tekrar fırına verilerek bu sefer iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet olsunnnnn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder