6 Nisan 2010 Salı

Cappuccinolu,Fındıklı Tunel Kek

Sevgili Sevil'ciğimin hazırlamış olduğu pikniğe,dün bende katıldım..Oraya giderkende bu keki yapıp götürdüm..Tüm aksiliklere rağmen keki tek parça olarak oraya götürebildim..

Çok cici arkadaşlarla tanıştım ve güzel vakit geçirdim..Sevil'ciğimin misafirperverliği,tatlı dili ve cana yakınlığını hiç unutmayacağım..Telefondaki o sıcaklığının yüze yüze gelincede devam etmesi,çok keyifli ve mutluluk verici idi..

Pikniğin sonlarına doğru,Carte d'or'un dondurma şölenide çok keyifli dakikalar yaşattı bizlere..

TEŞEKKÜRLER SEVİL'CİĞİMM...!2
Malzemeler
4 yumurta
75 gr esmer,75 gr beyaz şeker
125 gr tereyağ
minicik tuz
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı amber
1 paket cappuccino
1 paket badem aromalı cappuccino
1 paket çikolatalı cappuccino
1 yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı öğütülmüş fındık
1/2 çay bardağı iri kıyım bitter
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

tunel için
1/2 paket krema
50 gr bitter
1 çay bardağı vişne
3
Hazırlanışı
Sade ve bademli cappuccinolar önce 1/2 su bardağında hazırlanıp soğutulur.

Fındık ve iri kıyım çikolata,cappuccinolar hariç tüm malzeme çırpılıp bırakılır.

Hamur 3'e bölünür.

1.ye sade,badem aromalı cappuccino eklenip çırpılır.Şekeri az gelirse ilave edilir.

2.ye çikolatalı,kakao eklenip çırpılır.

3.ye de fındık ve çikolata parçaları eklenip çırpılır.

Sırası ile üst üste yağlanmış kalıba dökülüp,tunel kapağı konulup,ısınmış fırında
175 ce 30 dk pişirilir.

Ben kalıbı yağlayıp kalem badem serpiştirmiştim..
1
Çikolatayı krema ile benmaride eritilip çırpılır.

Kekin tunel kısmına vişneler dizilir.

Üzerine çikolata dökülüp,donana kadar kalıpta bekletilir.

Tamamiyle soğuduktan sonra kalıptan çıkartılıp servis edilir.

Afiyetler olsun..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder