8 Nisan 2010 Perşembe

ÇARŞAF BÖREĞİ







O kadar çok gördümki bu böreği arkadaşlarımda yapsam yapsam deyip duruyordum sonunda yaptım deneyin güzel bir lezzet sanırım tarifin annesi sevgili ninoymuş bu güzel tarifi paylaştığı için tşk ediyorum....
MALZEMELER:
2,5 su bardagi su ve süt (yari yariya)
1 tatli kasigi toz maya
aldigi kadar un
1 yumurta sarisi (üzerine)
1 yemek kasigi sivi yag (hamurun icine)
sivi yag (bezelerin arasina sürmek icin)
tuz
İÇ MALZEME: Peynir,maydanoz

YAPILIŞI: Derin bir kabin icinde mayayi, 2,5 su bardagi ilik süt ve su karisimi ile eritin. Icine biraz tuz ve sivi yag ekleyip karistirin. Aldigi kadar unla iyice yogurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp, yarim saat dinlendirin. Daha sonra hamurdan beze yapin tepsiye dizin. Bezeleri merdane yardimiyla pasta tabagi büyüklügünde acin, yaglanmis servis tabagina koyun.
Bütün bezeleri bu sekilde acin ve bezelerin hem altini hem üstünü iyice yaglayin, üst üste koyun. Bütün bezeleri böyle acip, yagladiktan sonra carsaf veya sofra bezini yere veya yemek masasina serin. Actiginiz bezelerden birini carsafin üzerine koyun, dikkatlice her tarafindan cekistirerek fotograftaki gibi incecik acin.
Peynirli harctan actiginiz hamurun kenarına serpistirin fotograftaki gibi rulo yapın. yaglanmis tepsiye kol böreği gibi yerlestirin. Tüm bezelere ayni islemi uygulayin üzerine yumurta sarisi sürün ve 200 derece firinda üzeri kizarana kadar pisirin. Pistikten sonra böreğin üzerine bez örtüp, 5 dakika dinlendirin ve dilimleyip, servis yapin.afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder