7 Nisan 2010 Çarşamba

CEVİZLİ BAKLAVA
















Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
alabildiği kadar un
500 gr ceviz içi
açmak için nişasta
üzeri için 250 gr tereyağ
Şerbeti için
4 çorba kasesi şeker
4 çorba kasesi su
Yarım limon suyu
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlayın. 40 bezeye ayırın. Bezelerin hepsini nişastayla birlikte pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek 10 'arlı dört grup hazırlayın. Birini alarak merdaneyle tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yayın. Üzerine bolca ceviz serpin. Malzemeler bitinceye kadar bir kat hamur bir kat ceviz dizin. Keskin bir bıçakla baklavanızı kesin. Üzerine tereyağını kızdırıp dökün. Kızgın fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Şerbeti kaynatın. Soğuk baklavaya sıcak şerbeti dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder