5 Nisan 2010 Pazartesi

Cevizli Brownie

Cevizli Brownie

Daha öncede brownie tarifi vermiştim burada , o tarifte çikolataları kekin içine ekleyerek pişirmiştim.. O şekilde de güzel oluyor ama bu sefer çikolataları benmari usulu erittim...

Cevizli Brownie

Çikolata severlerin çok beğeneceği bir lezzet oldu.. Üzerinde incecik bir tabaka kabuk oluşuyor ama alt kısmı inanılmaz yumuşak ve güzel oldu.. Kapış kapış yenildi diyebilirim :)

Cevizli Brownie

Denemek isteyenler için;

Malzemeler
- 160 gr. bitter çikolata
- 80 gr. tuzsuz tereyağı
- 3 adet küçük boy yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irice kırılmış ceviz içi
- 1 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı kakao (dark kakao)
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- bir fiske tuz
- 1 paket vanilin

Hazırlanışı:
1- Çikolata ve tereyağını birlikte benmari yöntemi ile eritin.
2- Ilınan çikolatalı karışıma toz şekeri ekleyip mikserle çırpın.
3- Yumurtaları tek tek ekleyip her defasında iyice çırpın.
4- Elenmiş unu,kabartma tozunu,vanilin ve tuzu ekleyip tahta kaşıkla karıştırın.
5- Cevizleri hafifçe unlayıp karışımın içine ekleyin.
6- Orta boy dikdörtgen bir borcamın içini yağlı kağıtla kaplayın.
7- Hafifçe karışımı karıştırıp kalıba boşaltın.
8- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
9- Fırından çıkarttığınız keki ister ılık ister sıcak şekilde , dondurma eşliğinde ikram edin.

Afiyet Olsun.

pelince : Brownie pişerken fırının kapağını ilk 20 dakika kesinlikle açmayın.Kürdan batırarak kekin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Benmari yöntemi : Kaynayan suyun üzerine bir başka kap oturtulur ve suya temas etmemesi gerekir.İçine konulan malzemenin buhar tarafından eritilme işlemine benmari denilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder