5 Nisan 2010 Pazartesi

Cevizli Havuçlu Tepsi Keki

Cevizli Havuçlu Tepsi Keki

Bu nefis kek yine tuzbiber dergisi için geçen ay hazırlandı ... Tepsi kekleri çok bereketli ve lezzetli oluyor.. kalabalık misafirler için öneririm...

Malzemeler
- 5 adet orta boy yumurta
- 5 adet orta boy havuç
- 1 su bardağı kırık ceviz
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 100gr. Tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı:

1- Yumurta ve toz şekeri kabarana kadar çırpın.
2- İçine yumuşamış tereyağı,sıvıyağı ve sütü ekleyip mikserle iyice karıştırın.
3- Havuçları yıkayıp kuruladıktan sonra rendeleyin.Cevizleri iri parçalar olacak şekilde kırın.
4- Kek hamurunun içine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip hafifçe çırpın.
5- İçine havuç ve cevizleri ekleyip tahta kaşıkla harmanlayın.
6- Yağlanmış ve unlanmış orta boy yuvarlak(28 cm’lik) fırın tepsisine karışımı dökün.
7- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 60 dakika pişirin.
8- Kek ılındıktan sonra dilimleyip servis edin.

Cevizli Havuçlu Tepsi Keki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder