Bu nefis kek yine tuzbiber dergisi için geçen ay hazırlandı ... Tepsi kekleri çok bereketli ve lezzetli oluyor.. kalabalık misafirler için öneririm...
Malzemeler
- 5 adet orta boy yumurta
- 5 adet orta boy havuç
- 1 su bardağı kırık ceviz
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 100gr. Tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
1- Yumurta ve toz şekeri kabarana kadar çırpın.
2- İçine yumuşamış tereyağı,sıvıyağı ve sütü ekleyip mikserle iyice karıştırın.
3- Havuçları yıkayıp kuruladıktan sonra rendeleyin.Cevizleri iri parçalar olacak şekilde kırın.
4- Kek hamurunun içine elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip hafifçe çırpın.
5- İçine havuç ve cevizleri ekleyip tahta kaşıkla harmanlayın.
6- Yağlanmış ve unlanmış orta boy yuvarlak(28 cm’lik) fırın tepsisine karışımı dökün.
7- Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında yaklaşık 60 dakika pişirin.
8- Kek ılındıktan sonra dilimleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder