8 Nisan 2010 Perşembe

Cevizli Revani - Yemek Tarifi

Cevizli Revani - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk
Süre: 60dk-Fazla
MALZEMELER
5 Çay Bardagi Un, 4 Adet Yumurta 2 Çay Bardagi Yogurt, 1.5 Çay Bardagi Irmik 2 Çay Bardagi Seker
1 Su Bardagi Ceviz
2 Paket Kabartma Tozu

2 Paket Vanilya
Hindistan Cevizi (süslemek için)
Serbeti Için 3.5 Su Bardagi Seker 3.5 Su Bardagi Su 1/4 Limon
YAPILIŞ TARİFİ
Ön hazirlik olarak serbeti hazirlayalim. Bunun için seker, su ve çeyrek limonu kaynatalirn. Sogumaya birakalim.
Yumurtalari sekerle beraber köpürene dek çirpalim.
Yogurdu, irmigi, vanilyayi katalim. Elenmis una kabartma tozunu ekleyerek çirpma kabina alalim. Iri dövülmüs cevizleri de alip karistiralim. Küçük bir firm tepsisini hafif yaglayip, hamurun yapismamasi için seker serpistirelim. Hamuru tepsiye döküp, önceden isittigimiz orta isili firinda alti üstü pembelesene dek pisirelim.
Firindan aldiktan sonra üzerine 1 su bardagi su gezdirelim. Önceden hazirlayip, soguttugumuz serbeti revaninin her kösesine esit olarak

yayalim. Serbetini emdiginde dilimleyerek servis tabagina alalim. Üzerine, diledigimiz süslemeyi yaparak servis yapalim.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
arife-yemek-tarifleri.blogspot.com
yemek tarifi, yemek tarifleri
yemek, yemek yemek, mutfak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder