7 Nisan 2010 Çarşamba

CHEESE KEK


Yeliz Amerikaya donuyor ,bizler ceyiz hazirliklari ile ugrasiyoruz 1 ay sonra kardesinin nikahi icin tekrar gelecek insallah .Bizi cok yogun ve tatli telasli gunler bekliyor arkadaslarin sayfalarina ugramaya calisiyorum bu arada sali den aldigim cheese cok guzel olmustu sayfama ekliyorum afiyet olsunnnnn

Malzemeler;

250 gr biskuvi blendirda ezilir.50 gr eritilmis tereyag ile karistirilir,kelepceli kaliba bastirilir ve 150 derece firinda 10 dakika pisirilir.

UST.

500 gr labne,4 yumurta,250 gr krema,2 kasik kekun,200 gr seker,2 kasik limon suyu.

yumurta sarilari,seker mikserle cirpilir icerisine labne,krema,un limon suyu ilave edilir iyice karistirilir.Ayrica bir kabin icinde yumurta beyazlari kar gibi cirpilir tahta spatula ile karisima eklenir .Firindan cikan biskuvili karisimin uzerine dokulur tekrar firina verilir ,uzeri catlamamasi icin 1 kabin icine su koyup cheese i oyle pisirdim/Ayrica uzeri icin 250 gr kayisi suyu,1 kasik nisasta ile kisik ateste pisirilir firindan cikan kekin uzerine konur,buzdolabinda 1 gece ekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder