8 Nisan 2010 Perşembe

Cheesecake Pops





CHEESECAKE POPS

Uzun zamandir yapmak istedigim bir tarif.Gecen sene Amerika'ya geldigimde , damadimin mezuniyetinde yemistik bu cheesecake pop lardan ve tadini hala unutamiyorum.

Ozellikle cocuklu aileler ve cocuklu misafirleri olanlar icin harika bir tarif. Ayni zamanda alisagelmisin disinda bir cheesecake sunumu icin cok guzel gozukuyor.Torunum buyusede kemire kemire yese :)

Cok uzatmadan tarife gecmek istiyorum.Amerikali bloglar'da bu tarifi inceledik ve en kolay yapilma seklisini veriyorum size.Eger evde dondurma kasiginiz varsa cok daha kolay olacaktir ama onsuzda rahatlikla yapabileceginize inaniyorum.



Cheesecake icin Malzemeler ;

1200 gr krem peynir (Turkiye’de 200gr lik paketler olmasi lazim..Bu durumda 6 pakete ihtiyacimiz olacak)
420gr pudra sekeri
32gr un (Amerikadakiler icin All-purpose flour) 32gr ¼ bardaga denk geliyor yada iki kasik J
¼ tatli kasigi tuz
5 buyuk yumurta
2 yumurta beyazi
2 tatli kasigi vanilya ekstresi
60ml krema

Cikolata suslemesi icin malzemeler ;
450g bitter cikolata , kirilmis
2 yemek kasigi tereyagi (Amerikadakiler icin vegetable shortening )

Bunlarin disinda sicak suya , lollipop cubuklarina ve dekorasyon icin kullanmak istediginiz hindistan cevizi m&m , caramel vs ihtiyaciniz olacak - tamamen sizin zevkinize kalmis.

YAPILISI
1-Firin tepsisinin firinin orta rafina yerlestirip firini 170C onceden isinmaya birakin
2-Bi yandan kaynamasi icin caydanliga su koyun
3-Genis bir kabin icerisinde;krem peyniri , seker ve unu iyice karistirin(Mikser kullaniyorsaniz en dusuk ayarda olmasina ozen gosterin)
4-Dort yumurtayi ve iki yumurta beyazini sirayla ekleyip yavasca karistirmaya devam edin.
5-Vanilya ekstresi ve kremayida bu karisima ekleyin ve karisitirin
6-Cheesecake'i pisireceginiz kelepceli kabi yaglayarak hazirlamis oldugunuz karisimi icine dokun. 7-Kalibinizi daha genis bir tepsinin icerisine koyun.Bu tepsiye kek kalibinin yarisina gelecek sekilde kaynar su koyuyoruz.
8-35-45 dakika arasinda , uzeri pembelesene kadar cheesecake’i pisirin.Bu sure firininiza gore degisebilir !
9-Daha sonra kalibi suyun icindeki tepsiden alarak , cheesecake'i oda sicakliginda sogumaya birakin.
10-Uzerini strech film ile kaplayarak buzdolabinda en az 3 saat sogumaya birakin.
***Eger butun gece buzdolabinda bekletirseniz cok daha guzel olur***
11-Sogudukdan sonra cheesecake den kasikla alarak minik toplar yapip , bunlari firin kagidinin uzerine dizin.Daha oncede soyledigim gibi dondurma kasigi kullanirsaniz yapmasi cok daha kolay oluyor
12-Dikkatli bir sekilde ve yavasca lollipop cubuklarini bu toplara takin.
13-Daha sonra bu cheesecake toplarini iyece sertlesene kadar dondurmamiz gerekiyor.Derin dondurucu’da en az 1-2 saat beklemesi gerekir.
14-Cheesecake toplari donup ve suslenmeye hazir bir hale geldiginde Cikolatayi benmanri usulu hazirlamaya baslayin.
***Dilerseniz beyaz cikolatada kullanabilirsiniz ama bitter’e gore biraz daha zor oldugunu soyluyorlar .Ben bitter cok sevdigim icin denemedim acikcasi...
15-Simdi bundan sonraki islemi cok hizli yapmamiz gerekiyor.Elimizde bircok cheesecake pop var ve erimis olan cikolatayi tekrar isitmamiz iyi olmayacagindan ve parlakligini yitireceginden dolayi sicakligini korurken bu islemi tamamlamamiz gerekiyor
16-Cikolatadan sonra poplari zevkinize gore suslemek icin hazirladigimiz cikolata vs nin icerisine batiriyoruz.
17-ve yapim asamasi bitti .Simdi sirada bu cheesecake lollipoplarini :) buzdolabinda 24 saate yakin dondurmak var
Afiyet Olsuuuun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder