8 Nisan 2010 Perşembe

Çiftlik Omlet - Yemek Tarifi

Çiftlik Omlet - Yemek Tarifi
Mutfak: Türk Süre: 10-20dk
MALZEMELER
2 Orta Boy Patates
1 Demet Maydanoz
1 Demet Taze Sogan
4 Dilim Jambon (veya füme et, salam)
10 Yumurta
4 Çorba Kasigi Siviyag
1 Çorba Kasigi Tereyagi
YAPILIŞ TARİFİ
Patateslerin kabuklarini soyun. 5 dakika tuzlu suda bekleterek süzün ve ufak küpler halinde kesin. Maydanoz ve taze soganlarin yesil yapraklarini çok ince kiyin. Jambonu iri kibrit seklinde dograyin. Tavada kizdirilmis siviyagda önce patatesleri hafifçe pembelestirin. Jambonlari ve taze sogani ekleyip 1-2 dakika çevirin.

Genis bir tavada tereyagini eritin. Bir kasede yumurtalari hafifçe çirpip tuz, biber ve kavrulan malzemeyi ekleyin. Omlet malzemesini kizdirilmis tereyagina ilave edip kisik ateste en az 8-10 dakika pisirin. Omletin her tarafi pisince düz tabak yardimiyle diger tarafini çevirin. Üzerine kiyilmis maydanoz ve yesil sogan serperek sicak olarak servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder