5 Nisan 2010 Pazartesi

Çikolata Soslu Cevizli Çaylı Kek

Çikolata Soslu Cevizli Çaylı Kek

Öncelikle biraz sitemle başlamak istiyorum.Bu site oluştuğunda bu kadar kişi tarafından okunacağı aklımın ucundan bile geçmezdi.Okunmak güzelmi değilmi onu tam keşfetmiş değilim aslında.Bu kadar bulunur olmak pek hoşuma gidiyor sayılmaz.Neyse bir çok arkadaşım gibi fotoğraflarım inanılmaz alınıp kopyalanıyor.Alt tarafına isim yazmaya başlasam bile bunun hiç bir önemi yok,yazılar kesilip biçiliyor bir şekilde.Yaptığım lezzetin ortasına da isim yazmak hoşuma gitmiyor ,çünkü o zaman yemek görünür halde olmuyor.

Pastalarımı,salatalarımı bir sürü sitede,ya da bir çok kaynakta görmek mümkün.Geçen gün anneyiz.biz 'e bile başka bir kullanıcı tarafından salatalarım eklenmiş.Bir de çok güzel kesilip biçilmiş fotoğraflarım.Bunun gibi bir çok adres yazabilirim.
Bununla başa çıkılamadığını biliyorum.Yayınlanan sitelere şikayetlerimi yazdım,ilgilenenler oldu ilgilenmeyenlerde oldu.Site sahipleri ile aramda inanılmaz komik yazışmalar geçti.
Ben gurme veya aşçı değilim,bu tarifleri yazarak dünyayı yeniden de keşfetmedim elbette.Ama fotoğraflarımın alınması çok üzüyor beni.Bir kare fotoğraf için dakikalarca uğraşıyorum sonuçta.
Şimdi takip edilmek kötü mü iyi mi siz söyleyin :)
Gel gelelim sevgili eşime ;
(bu satırlarımı umarım okumaz)
Bu blog olayını çok tuttuğunu söyleyemiyeceğim.İnsanların özel hayatının bir kısmının internet üzerinden paylaşılmasını pek hoş karşılamıyor . Tabaklarımı,yemeklerimi,gezi notlarımı bir de günlük yaşantımdan kesitler vermemi ,gözler önüne sermemi pek sevmiyor.Ne gerek var diye düşünüyor sanırım...Zaman zaman o yüzden çok fazla detay anlatmıyorum(bu anlatmamış halim) :))
Ama tabiiki bu komşuluğu çok sevdiğim için saygı gösteriyor.Ara sıra hatırlatıyor sadece... Bu kadar lezzet denediğim için çok mutlu , en çok faydalanan kendisi çünkü :)))

Bende bu komşuluk ilişkisinden son derece memnunum.Takip ettiğim arkadaşların söyledikleri sözlerden yaptıkları lezzetlerden öğrendiğim pek çok şey oluyor.Ohh beee içimi döktüm rahatladım biraz...
Bahar geldi geçiyor derken hastalıklara yenik düştük.Özgür paşa'nın sinüsleri dolmuş iki hafta boyunca sürekli antibiyotik tedavisi uygulanacak.Uykusuz geceler devam ediyor elbette.Havaların bir sıcak bir serin olması çok etkiledi bizi.Çocuklar bu hafta göz muayenesinden geçtiler .Özgürün göz kontolü çok iyi geçti.Bütün rakamları okuması doktorun çok hoşuna gitti.
Bora'nın ise sağ gözünde 0.25 'lik bir bozukluk çıktı.Doktorumuz şimdilik gözlük vermeyeceğini Ekim ayında tekrar kontrole gelmemizi söyledi.

Bu kadar anlattıktan sonra geliyorum kek tarifime,pasta kadar gösterişli bir kek oldu.Üzerine mum koyarsanız bir an da pasta bile oluverir :)

Malzemeler
- 3 yumurta (büyük boy)
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1,5 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı demli ılık çay
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 3 su bardağı un

Sosu için:
- 120 gr bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı ceviz(İri dövülmüş)

Hazırlanışı:
1- Yumurta ve toz şekeri beyazlaşana kadar çırpın.İçine sıvıyağı ve demli çayı ilave edin.
2- Elenmiş unu,vanilini,kakao ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.İçine en son dövülmüş cevizi koyup karıştırın.
3- Yağlanmış yuvalak kek kalıbına(24 cm'lik)kek harcını boşaltın.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin(İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın)
4- Sosu için; Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulu eritin(erittiğiniz çikolata sos kıvamına gelene kadar karıştırın)
5- Ilınan kekin üzerine çikolata sosunu dökün.Sos ılınınca dövülmüş cevizleri üstüne serpin.
6- Ilık olarak servisini yapın.

Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder