8 Nisan 2010 Perşembe

ÇİKOLATALI KARELER
















Malzemeler
1 yumurta akı
1 su bardağı ögütülmüş fındık
50 gr bitter çikolata rendesi
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 tutam kabartma tozu
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı süt
açmak için
2 yemek kaşığı toz şeker
üzeri için
100 gr bitter çikolata
hindistan cevizi
Yapılışı
Yumurta akını mikserle 2 dakika çırpın. Öğütülmüş fındık, çikolata rendesi,toz şekeri, vanilyayı, kabartma tozu, un, nişasta, ve sütü bir kaba koyup iyice yoğurun. 2 yemek kaşığı toz şekeri tezgahın üzerine yayın. Hamuru bu şekerin üzerinde yarım santim kalınlığında açın. Küçük dikdörtgen boyutlarında bıçakla kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 170 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Kurabiyelerin bir ucunu çikolataya batırıp daha sonra hindistan cevizine batırın. Tabağa dizin. 1 gün dinlendirirseniz daha lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder