8 Nisan 2010 Perşembe

Çilekli-Çikolatalı Kalp Pasta





Pandispanya kekinden traşladığım parçaları ve artan kremaları aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi değerlendirdim



Malzemeler :
Pandispanya için;
1 paket hazır pandispanya karışımı
4 adet yumurta
5-6 yemek kaşığı su
2,5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 paket kakaolu hazır pasta kreması
1,5 su bardağı soğuk süt + 50 gr. yumuşak margarin (Kremayı hazırlamak için)
1 çay bardağı sıvı krema
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
Arasına ;
çilek ve damla çikolata
Süslemek için;
şeker hamuru, gıda boyası, süsleme şekeri
Yapılışı :
Çırpma kabına yumurtalar kırılıp, mikser yardımıyla çırpılır. Pandispanya karışımı, kakao, su ve sıvıyağ eklenip 7-8 dakika çırpılır. Yağlanmış kalp şeklindeki kalıba dökülerek önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında pişirilir, soğumaya bırakılır.
50 gr. yumuşak margarin (Becel kullandım.) mikser yardımıyla çırpılır. Hazır pasta kreması (Dr. Oetker kakaolu pasta kreması kullandım.) ve 1,5 su bardağı soğuk süt eklenip 4-5 dakika çırpılır, bir kenara alınır.
Pandispanya 2 ya da 3 kat olacak şekilde kesilir. Gerekirse süt ya da meyve suyuyla ıslatılır. Hazırlanan kremadan sürülür, dilimlenmiş çilekler dizilir, damla çikolata serpilir. Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır. Kalan krema ile üzeri düzgünce sıvanır.
Sıvı krema bir kaba alınıp, ocakta ısıtılır. Çikolata parçalara bölünüp, kremaya eklenir ve ocaktan alınıp iyice eriyinceya kadar karıştırılır. Ilık hale gelinde pastayı tamamen kaplayacak şekilde dökülür. Şeker hamurundan yapılan güller ve süsleme şekerleriyle isteğe göre süslenir. Buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder