5 Nisan 2010 Pazartesi

ÇİLEKLİ PASTA

Kız kardeşime doğum günü için yaptığım pasta yemeden önceki hali :)
MALZEME:
4 adet yumurta
3 kah.fin. şeker
4 kah.fin.un
2 yem.kaş ılık su
KREMA:
2 su.bar.süt
1 yem.kaş un
1 yem.kaş nişasta
şeker(göz kararı)
1 paket vanilya
1 paket toz şanty
ÜZERİ İÇİN:
1 su.bar.süt
1 paket toz şanty
çilek veya herhangi bir meyva
YAPILIŞI:
Yumurta ve şeker çırpılır,ılık su ve un ilave edilir karıştırılarak yağlanmış kalıba dökülüp pişirilir.Pandispanya pişerken krema hazırlanır,şeker kremaya piştikten sonra eklenir,vanilya koyulup arada bir karıştırılarak soğutulur.Soğuyan kremaya toz şanty eklenip mikserle çırpılır.
Pişip soğuyan pandispanya ortadan kesilir ,limonluve şekerli su ile ıslatılır,krema ve meyvalar koyulur,diğer parça üzerine koyulur, şekerli su ile ıslatılıp şanty ve jöle ile süslenir...Jöleyi pasta malzemesi satılan yerlerden alabilirsiniz,kıvamı biraz katı oluyor az su ile açılıp istenilen kıvama geliyor hemde pişmeden,değişik renkleri de var ,tavsiye edilir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder