7 Nisan 2010 Çarşamba

ÇİLEKLİ PASTAMMM




Canlar selam epey zamandır tarifi girip resmi yükleyip ki bunuda fırsat bulduğumda önceden yükleyip planlananlara aktarıyorum otomatik yayınlatıyorum kolayıma geliyor( tembelim evet) :))çok şükür bahar geldi havalar ısınacak derken bu seferde yağmurlar başladı bereket tabii yağsın ama ben hiç sevmem karanlık puslu havaları içim sıkılıyor helede evdeysem hemen uykum gelir kayseride bir haftadır öğlen satlerine kadar günlük güneşlik akşam üzeri bir kararma bir yağmur başlıyor sormayın canım sıkılıyor yarın oğlum dersane sınıfıyla pikniğe gideceklermiş aman oğlum hava dedim aman anne bir arkadaşımızın bağ evine deyince rahatladım şeyy anneciğim senin şu meşhur pastalarından birini yapsanda götürsem deyince yapmazmıyım yapmazmıyımmm ohh dedim oyalanacak birşey buldum süper:)))) pastayı yaptım bu sefer kızımla küçük oğlummm anneeee bizde isteriz deyince hadiii sil baştan tekrar bir pasta daha yapıldı ama benimde tek kelimeyle canım çıktı:))neyse güzel oldu diye düşünüyorum bakalım siz beğenecekmisiniz:)
MALZEMELER:
4 Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
ARASINA VE ÜZERİNE :Çilek,muz
ISLATMAK İÇİN:1 kaşık sulandırılmış frambuaz sosu
KREMA:2 kutu hazır vanilyalı pasta kreması(üzerindeki tarifle hazırlıyoruz)bu sefer hazıra kaçtım allala nolmuş:))))))))
YAPILIŞI:Yumurta aklarını bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
Şekerin yarısını ekleyip ve şeker eriyinceye kadar çırpıyoruz.ayrı bir kasedede yumurtanın sarılarını kalan şekerle, ve kaynar su ile iyice çırpıyoruz.sıvıyağı ekleyip fazla çırpmıyoruz.yavaş yavaş kar haline gelmiş yumurta aklarını kaşıkla karıştırarak ekliyoruz vanilyasını ununu ve kabartma tozunu ekleyip yine yavaş yavaş fazla sulandırmadan karıştırıyoruz. yağlanıp unlanmış kelepçeli kalıba döküp 175 derecede pişiriyoruz.soğuduktan sonra kalıptan çıkarıyoruz.kekimizi ikiye kesiyoruzarasına sulandırdığımız frambuaz sosundan fırça yardımıyla sürüp bir kat hazırladığımız kremadan sürüyoruz. üzerine dilimlenmiş çilekleri dizip tekrar iki yemek kaşığı kadar ( fazla yağlı olmasın diye)krema sürüp dilimlenmiş muz diziyoruz ve tekrar 2 y. kaşığı krema sürüyoruz ikinci kekimizi kapatıp kremalıyoruz istediğimiz şekilde süslüyoruz afiyetler olsunn......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder