8 Nisan 2010 Perşembe

Damla Çikolatalı Koko



Malzemeler :
200 gr. hindistan cevizi
60 gr. toz fındık
100 gr. toz şeker
2 adet yumurta
20 gr. damla çikolata
20 gr. nişasta
Üzerine:
1 paket (80 gr. bitter çikolata)
Yapılışı :
Bütün malzeme geniş bir kaba alınarak, kaşıkla iyice hamur oluncaya kadar karıştırılır. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra kurabiyelerin altı benmari yöntemiyle eritilmiş çikolataya batırılıp tekrar yağlı kağıt üzerine yerleştirilir. Kalan çikolata yağlı kağıttan yapılan külaha doldurularak kurabiyelerin üzerine süslemeler yapılır. Çikolata iyice donduktan sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder