- 1 adet dana nuarı
- Tuz
- Karabiber
- Margarin
- Salça
- Un
- Su
- Defne yaprağı
Eti tuzlayıp biberleyin, teflon tavaya koyduğunuz bir kaşık yağı iyice kızdırıp etin her yerini çatal batırmadan, harlı ateşte kızartın. Böylece et hiç suyunu salmayacak, yumuşacık pişecek, parmağınızla bastırdığınızda şişkinliği hissedeceksiniz.
Eti tavadan alınca aynı yağda yemeklik doğranmış kurusoğanları, sonra kabuğu soyulmuş ve yine yemeklik doğranmış 1 domatesi, 3 kaşık dolusu salçayı, 1 kaşık unu sırayla katıp, suyunu verin. Düdüklü tencereye aldığınız etin üzerine bu suyu dökün. Su etle aynı hizada olmalıdır. Buharı çıktıktan sonra tam 1 saat düdüklüde eti pişirin.
1 saat sonra düdüklüden çıkardığınız eti ısıya dayanıklı ve ete uygun boyutta bir tepsiye alıp, bir tane defne yaprağı ekleyin, tuzunu şimdi atacaksınız, tabii istediğiniz kadar da karabiber. Önceden ısıtılmış 250 derecede fırına verin. Arada bir açıp sosundan üzerine gezdirmeyi sakın unutmayın. Kızarıp istediğiniz güzelliğe geldiğinde fırından alın. Yanında tabii ki patates püresi ve pilav iyi gider.
Bizimkiler öyle sabırsızdı ki yamuk bir pilavla aceleyle ancak bir fotoğraf alabildim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder