7 Nisan 2010 Çarşamba

DAYI KEBABI





Geçenlerde erkek kardeşimle eşi bizdeydi. Akşama ne yapsak ne pişirsek diye Goncayla uğunurken kardeşim hadi size yemeği ben yapayım dedi. Aman hemen atladık tabii oo tabi olur mutfak senin gibilerinden :)) Emirler başlamazmı gidin bana marketten şunları bunları alın diye sipariş verdi, düştük Goncayla market yollarına. Geldik siparişleri verdik eline; sen şunları doğra bunu getir bunu götür o aşçı biz yamak, peşinde:)) Bize bu yemeği hazırladı adını da çocuklar Dayı Kebabı koydu. Ama şahane birşey oldu, yemelere doymadık desek yeridir:)) Nasıl mı yapıldı, hemen yazıyorum... Ellerine sağlık canım kardeşim..
YAPILIŞI:
1kg. bifteği ince doğruyoruz az bir suyla haşlıyoruz suyunu çekmeye başlarken yarım çay bardağı kadar süt ilave ediyoruz iyice susuz kalınca 2 yemek kaşığı tereyağ ilave edip kırmızıbiber,karabiber,kekik ilave ediyoruz altını kapatıyoruz. 1 paket makarnayı haşlıyoruz biber ve domates salçasıyla sos hazırlıyoruz makarnamıza ilave ediyoruz. ayrı yerde kırmızı dolmalık biber, yeşil dolmabiberi julyen doğruyoruz havuçları yuvarlak yuvarlak ince dilimliyoruz. az bir sıvıyağda önce havuçlar sonra biberleri öldürüyoruz.1 kaşık salcayla 1 tatlı kaşığı kırmızı biberle salçalı sos yapıyoruz .makarnayı tepsiye döküyoruz üzerine etlerimizi yayıyoruz öldürdüğümüz biberlerimizle ince dilimlenmiş domatesle maydanozla süslüyoruz en son salçalı sosu döküp servis yapıyoruz afiyetler olsun......


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder