5 Nisan 2010 Pazartesi

Edirne Kurabiyesi


Malzemeler :
3 su bardağı un
1 paket oda sıcaklığında tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı pudra şekeri
1 çay bardağı toz badem
1 çay bardağı bütün ya da iri çekilmiş badem
Üzeri için ;
1 su bardağı pudra şekeri
Yapılışı :
2 su bardağı un derin bir kaba alınır. Kalan 1 su bardağı un da yağ koymadan teflon bir tava içinde hafif sarı renk alana kadar kavrulup kaptaki una eklenir. Sırasıyla tereyağı, toz badem, kabartma tozu ve pudra şekeri de eklenip, güzelce yoğrulur. Bütün bademler de hamura karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye istenilen şekil verilerek yerleştirilir. (Ben su bardağı yardımıyla ay şekli verdim.) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz içine kurabiyeler teker teker alınarak pudra şekerine bulanır. Tüm işlemler bittikten ve kurabiyeler bu şekilde soğuduktan sonra tekrar üzerlerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder