7 Nisan 2010 Çarşamba

Elma Tatlısı

Malzemeler
6 adet elma
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Kırmızı gıda boyası
1 çay kaşığı tarçın
Yarım çay bardağı iri kırılmış ceviz
2 çorba kaşığı kuru üzüm
1 poşet krem şanti
1 su bardağı süt
Yapılışı
Elmaların kabuğu soyulup kabak oyacağı ile çekirdekli kısmı çıkartılır. Tencereye su, şeker ve gıda boyası alınıp karıştırılıp elmalarda tencereye yerleştirilir kısık ateşte 15_20 dakika elmalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen elmalar servis tabağına alınır. Ceviz, üzüm ve tarçın bir kabın içine alınıp karıştırılıp elmaların içine doldurulur. Elmalar soğuduktan sonra 1 poşet krem şanti 1 subardağı süt ile hazırlanıp elmaların üzerine krema torbası ile sıkılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder