5 Nisan 2010 Pazartesi

Elmalı Kek

Elmalı Kek

Hafta sonu yine koşuşturmaca geçti.Bora'nın basketbolu sonrasında alışveriş epey yordu bizi.Hafta sonu trafiği hepinizin malumu,alışveriş merkezleri çok kalabalıktı.Çocuklara ayakkabı ve mont almak için iki gün boyunca dolaştıkça dolaştık.. Ayaklarım ağrıyor resmen..İstediğimiz bazı şeyleri bulduk bazılarını bulamadık,mağazalardaki kalabalıktan zaten o kadar çok bunaldık ki tam anlamıyla bakamadık bile..Bayram alışverişi yapmayı düşünüyorsanız bu hafta içi halledin derim..
Her hafta sonu mutlaka söyleniyorum bir daha asla alışveriş merkezlerine gitmiyeceğim,her işimi hafta içi yapıcam diyorum ama bir türlü olmuyor işte..

Geçen gün özel bir ceviz ağacından koparılan tanesi 80-90 gr. ağırlığında olan taze cevizlerim elime ulaştı.. Bu güzel cevizler elmalarla birleşti ve çocuklar için kek haline geldi...
Denemek isteyenler için tarifim;

Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 3 küçük boy sert elma
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3-3,5 su bardağı un
- yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 1 çay kaşığı tarçın

kek kalıbını yağlamak için;
- yumuşak margarin
- serpmek için un

Hazırlanışı:
1- Yumurta ve toz şekeri yaklaşık beş dakika çırpın. İçine sıvı yağı ve sütü ekleyin.
2- Elenmiş un,kabartma tozu,vanilin ve cevizi ilave edip karıştırın.En son içine rendelenmiş elmaları ve tarçını ekleyip malzemeler birbirine karışana kadar tahta kaşıkla karıştırın.
3- Yağlanmış ve çok az unlanmış(kekin kalıptan rahat çıkması için) kalıba dökün.Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 50-55 dakika pişirin.(kürdan testi yapıp kontrol edin)
4- Kek piştikten sonra fırının kapağını açıp içinde soğutun.On dakika bekletip servis tabağına alın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder