8 Nisan 2010 Perşembe

Elmalı Turta

Malzemeler
1 paket margarin
2 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri İçin
3 tane iri elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı iri kırılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Kafesin Üzerine Sürmek İçin
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı bal
Yapılışı
Oda sıcaklığındaki margarin, yumurta ve pudra şekeri birkabın içerisine alıp karıştırılır.Vanilya, kabartma tozu ve azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp dinlenmeye bırakılır.Diğer taraftan elmalar soyulup rendenin iri tarafıyla rendelenip tavaya alınır.Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ilave edilir 5 dakika pişirilir ceviz ve tarçın ilave edilip ocaktan alınır. Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parça ayrılır. Kalan hamur kelepçeli kalıp büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirilir. İki parmak kadar kenarlardan yükseltilir.Elmalı harç hamurun üzerine yayılır. Ayrılan hamurdan şeritler yapıp harcın üzerine kafes yapılır. Kafesin üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan beş dakika sonra 1 çorba kaşığı balı tavada eritip kafesin üzerine sürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder