8 Nisan 2010 Perşembe

ELMALI TATLI





































Malzemeler
Bes tane elma
On tane ceviz
On tane biskuvi
Bir kilo sut
Iki yemek kasigi un
Iki yemek kasigi nisasta
Bir su bardagi seker
Bir kasik tereyagi
Hindistan cevizi
Hazirlanisi.
Elmalarin kabuklari soyulur ortadan ikye bolunur cekirdekleri cikartilir.
Hazirlanan elmalar bir tencereye konur uzerine cok az su eklenir hafif haslanir.
Baska bir tencereye un,nisasta uzerine bir bardak sut ilave edilir iyice karistirilir
kalan sutun tamami ve seker eklenir surekli karistirarak pisirilir.
Pisen muhallebiye bir kasik yag eklenir iyice cirparak karistirilir.
Bir elma alinir cekirdek kismina ceviz,biskuvi koyup ters olarak borcama dizilir.
Uzerine muhallebi dokulur sogutulur hindistan cevizi ile suslenir.
Bu tatliyi hemen hemen her arkadasimiz hazirladi bende arsivimde olsun istedim



Elmali Tatli on Foodista





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder