8 Nisan 2010 Perşembe

ELMALI TURTA

















Malzemeler
150 gr eritilmiş margarin
1 kahve fincanı su
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
yarım limon suyu
alabildiği kadar un
içi için
3 tane elma
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı fındık içi
üzeri için
pudra şekeri
Yapılışı
Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. İçi için elmayı rendeleyip diğer malzemeleride katın. Hamuru 15 dakika dinlendirin. Hamuru dörde bölün. Bir hamuru alıp unlayarak inceltin ve sekize bölün. İç malzemesinden koyup rulo sarın, yağlanmış fırın tepsisine dizin. Diğer hamurlarada aynı işlemi uygulayın. Orta hararetli fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder