7 Nisan 2010 Çarşamba

ERZİNCAN PİYAZI


Çocukluğumda annemin sıkça yaptığı ama son yıllarda unuttuğumuz Erzincan Piyazı bu bayram yeniden kahvaltı soframızdaydı. Şöyle bir hasret giderdik kendisi ile ve daha sık buluşmaya karar verdik:)Ölçüleri kendinize göre ayarlayabileceğiniz için yine ölçü vermeyeceğim.
Malzemeler;
*Domates,
*Salatalık,
*Sivri biber,
*Dereotu,
*Maydanoz,
*Tulum peniri,
*Beyaz Peynir,
*Kurutulmuş veya taze reyhan,
*Zeytinyağı,
*Pulbiber, karabiber.
Hazırlanışı;
1:Tüm sebzeleri küp şeklinde doğrayın.
2.Tulum peyniri ve beyaz peyniri ufalayın.
3.Dereotu ve maydanozu ince ince kıyın.
4.Tüm malzemeyi karıştırın ve üstüne pulbiber, karabiberi ekip, zeytinyağı döküp, reyhanı salatanın üstüne serperek servis yapın. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder