8 Nisan 2010 Perşembe

FİNCANDA GÜLLAÇ
















Bu tarifimi Sevil'in http://birdemliksohbet.blogspot.com ev sahipliği yaptığı İftar Bereketi 3 etkinliğine gönderiyorum.
Malzemeler
2 adet güllaç yaprağı
yarım litre süt
1 su bardağından iki parmak eksik tozşeker
1 su bardağı dövülmüş fındık
üzeri için
antepfıstığı
Yapılışı
Sütü tencereye alıp ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca içerisine toz şekeri ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Güllaç yapraklarından birini düz bir zemine serin. Üzerine süt serpin. Hafif yumuşaması için bez örtünün üzerine alın. Diğer güllacı da aynı şekilde hazırlayın. Hafif yumuşayan güllaç yapraklarını dörde bölüp sekiz parça elde edin. Her bir parçayı geniş ağızlı türk kahvesi fincanlarının içine yerleştirin. Ortalarına fındığı paylaştırın, dışa sarkan güllaç yapraklarını üzerine kapatın. Fincanları servis yapacağınız tabağa ters çıkarın. Kalan sütü ılıtıp üzerlerine gezdirin. Sütünü çektikten sonra toz antepfıstığı ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder