7 Nisan 2010 Çarşamba

FIRIN SÜTLAÇ



Ben aslında pek sütlaçı sevmem. Ama şu meşhur yemek yarışmasında bu tarif o kadar beğenildiki bende bir deneyeyim belki bende sütlaç yerim dedim. Denedim hemen ve gerçekten çok güzel oldu. Sütlaç sevmeyen birisi olarak pişer pişmez üç kase yedim. Artık sanırım bu tarif sayesinde sütlaç sevenlerdenim.:))



MALZEMELER:

1 Litre süt
1 Su bardağı şeker
1 Kahve fincanı yıkanmış pirinç
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Yemek kaşığı pirinç unu
1 Su bardağı su
1 Yumurta sarısı


YAPILIŞI:


Önce tenceremize sütümüzü alalım ve şekerimizi koyup karıştıralım. Diğer taraftan yıkadığımız pirinçleri yeterli suda (1-2 su bardağı) haşlayalım. Onlar haşlanırken bir kasede yumurta sarısını çırpalım. Üzerine nişastayı, pirinç ununu, suyu ekleyip karıştırakım. Sonra sütümüz kaynayınca haşladığımız pirinçleri suyuyla birlikte içine koyalım. Biraz kaynayınca yumurtalı karışımımızı da ekleyip karıştıralım. Muhallebi kıvamına gelince ocağımızı kapatalım. Sütlacımız sıcakken kaselere boşaltalım. Sütlaçların üzerinin patlamaması ve güzel kızarması için üzerlerinin kabuk tutmasını bekleyelim (15-20 dakika kadar) Sonra kaseleri fırın tepsisine dizelim. Tepsimize de yariyı geçecek kadar su koyup 180 derecede kızarana dek pişirelim. Afiyet olsun..

NOT:Her kase eşit kızarmayabiliyor. Fırındaki durumuna göre çabuk ya da geç kızarıyor. Çok yanık sevmezseniz kızaranları takip edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder