7 Nisan 2010 Çarşamba

FIRINDA BÜTÜN TAVUK

ASLINDA BU TAVUĞU FIRIN POŞETİNE KOYUP PİŞİRECEKTİM. AMA TAM FIRINA ATACAKKEN BİRDE BAKTIM Kİ EVDE FIRIN POŞETİM KALMAMIŞ. NAPALIM OKTAY USTANIN DEDİĞİ GİBİ MUTFAKTA ÇARELER TÜKENMEZ... HEMEN (UNUTMADAN) EVDE BİTENLER LİSTEME "FIRIN POŞETİ" EKLEDİM VE... BAŞKA ÇÖZÜM YOLU BULDUM, TAVUĞUMU PİŞİRDİM.... BUYRUN TARİFE...
MALZEMELER
  • 1 AD BÜTÜN TAVUK
  • 1 TATLI KAŞIĞI KIRMIZI BİBER
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KEKİK
  • ARZUYA GÖRE KÖRİ (BEN BU TARİFİMDE KULLANMADIM)
  • TUZ
  • YARIM LİMON
YAPILIŞI
TAVUĞUMUZ YIKANIP TEMİZLENİR. BAHARATLAR VE TUZ KARIŞTIRILIR. TAVUĞUMUZ BU KARIŞIMLA OVULUR. YARIM LİMON TAVUĞUN ÜZERİNDE GEZDİRİLİR. (SUYUNU SIKMADAN SADECE TAVUĞA SÜRÜLÜR) BÜYÜKÇE BİR FOLYOYA TAVUĞUMUZ SARILIR. 180 C KIZGIN FIRINDA BİR SAAT BU ŞEKİLDE PİŞİRİLİR. ARDINDAN FOLYO AÇILIR. TERS YÜZ EDİLEREK 1 SAATTE BU ŞEKİLDE KIZARMASI SAĞLANIR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder