7 Nisan 2010 Çarşamba

FIRINDA KIYMALI BİBER DOLMASI

ASLINDA DOLMA AYNI DOLMA AMA PİŞİRİLME AŞAMASI FARKLI... ELBETTEKİ DAHA LEZZETLİSİ... FIRINDA PİŞEN HERŞEY ÇOK DAHA LEZZETLİ GELİYOR BANA...

MALZEMELER
  • YARIM KG DOLMA BİBER
  • 100-150 GR KIYMA
  • 1 KASE KIRIK PİRİNÇ
  • 1 AD KURU SOĞAN (KÜÇÜK DOĞRANMIŞ)
  • ÇEYREK DEMET MAYDONOZ (İNCE KIYILMIŞ)
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
  • SIVIYAĞ
  • TUZ, KARABİBER, KIRMIZI TOZ BİBER, NANE
  • SOS İÇİN SALÇA VE SICAK SU
  • 1 AD KABUKLARI SOYULUP KÜP DOĞRANMIŞ DOMATES

YAPILIŞI

BİBERLERİN TOHUMLU BÖLGELERİ ÇIKARILIR. YIKANIR. TUZLANIR. DİĞER MALZEMELER, DOMATES HARİÇ KARIŞTIRILARAK İÇ MALZEMESİ HAZIRLANIR. BİBERLER DOLDURULUR. FIRIN TEPSİSİNE, AÇIK TARAFLARI BİRBİRİNE BAKACAK ŞEKİLDE DİZİLİR. KÜP DOĞRANMIŞ DOMATESLER ÜZERİNE SERPİŞTİRİLİR. TEKRAR SIVI YAĞ GEZDİRİLİR. SALÇALI SU YAPILIR. DOLMALARIN BİTİŞ HİZASINA GELECEK KADAR KONUR. 200 C FIRINA KONUR. BİR TARAFI KIZARINCA KAŞIK YARDIMIYLA ÇEVRİLİR. DİĞER TARAFI KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR. SICAK SERVİS EDİLİR. AFİYET OLSUN...

NOT: KIYMALI SEVMEYENLER ZEYTİNYAĞLI YAPIP AYNI ŞEKİLDE PİŞİREBİLİRLER...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder