8 Nisan 2010 Perşembe

FIRINDA KUZU TANDIR


KUZU TANDIRI DAHA ÖNCE DEĞİŞİK ŞEKİLDE YAPIP TARİFİNİ EKLEMİŞTİM. BU SEFER HAŞLAMADAN DİREK FIRINDA PİŞİRDİM. BU ŞEKİLDE YAPMAK İÇİN ETİNİZİN KÖRPE, KOLAY PİŞECEK BİR ET OLDUĞUNDAN EMİN OLMALISINIZ... BENİM ETİM BU ŞEKİLDE PİŞİRMEYE UYGUNDU VE GERÇEKTEN ÇOK LEZZETLİ OLDU:)

BU TARİFİMİ, DÜZENLEDİKLERİ YEMEK YARIŞMASI İÇİN TUZBİBER DERGİSİNE YOLLUYORUM... OYLARINIZLA BENİ YANLIZ BIRAKMAZSANIZ SEVİNİRİM:)) TARİFLER 18 OCAK TARİHİNDEN SONRA YAYINLANACAK VE OYLANMAYA BAŞLANACAKMIŞ...



MALZEMELER


  • 1 AD KÜÇÜK KUZU KOL
  • 1 AD KURU SOĞAN (RENDELENMİŞ)
  • 1 TATLI KAŞIĞI KEKİK
  • 1 TATLI KAŞIĞI TUZ
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KARABİBER
  • 1 ÇAY KAŞIĞI KIRMIZI BİBER
  • YARIM LİMON SUYU

GARNİTÜR MALZEMELERİ

  • 3 AD ORTA BOY PATATES
  • 1 AD BÜYÜK BOY HAVUÇ
  • TUZ, KEKİK,KARABİBER,KIRMIZIBİBER
  • SIVIYAĞ

YAPILIŞI

ET HARİCİNDEKİ DİĞER MALZEMELERİ KARIŞTIRIYORUZ. SONRA BU MALZEMELERLE ETİMİZİN HERYERİNİ GÜZELCE OVUYORUZ. EN AZ 2 SAAT DİNLENDİRİYORUZ. YANMAZ FIRIN POŞETİNE MARİNE EDİLMİŞ ETİMİZİ KOYUP 200 C FIRINDA YARIM SAAT PİŞMEYE BIRAKIYORUZ.

ÖTE YANDA PATATES VE HAVUÇLARIMIZI ELMA DİLİM ŞEKLİNDE DİLİMLİYORUZ. AZ SIVIYAĞ TUZ VE BAHARATLARLA KARIŞTIRIP BAŞKA BİR FIRIN POŞETİNE KOYUYORUZ. YARIM SAAT PİŞEN ETİMİZİN YAN TARAFINADA PATATESLERİMİZİN POŞETİNİ YERLEŞTİRİYORUZ.

PATATESLER PİŞİNCE ETİMİZLE BERABER FIRINDAN ALIP GARNİTÜRLE SERVİS EDİYORUZ. ARZUYA GÖRE PİLAV EŞLİĞİNDE SUNUM YAPIYORUZ. AFİYET OLSUN...





BUDA BENİM MİNİ SOFRAM...:))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder